Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 17 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Breuk voor Bertie: Nog één BZV-set uit seizoen samen

Pech voor Robinson 2016-winnares Bertie Steur. Het spreekwoord ‘geluk in het spel, ongeluk in de liefde’ lijkt namelijk in volle glorie te zijn opgegaan voor de Zeeuwse boerin. Via de website van Boer Zoekt Vrouw laat ze dinsdag weten dat het over en uit is met Esther, de vrouw die ze in 2014 ontmoette via het tv-programma.

„We hebben echt geprobeerd om er samen wat van te maken op de boerderij. Esther heeft veel moeten opgeven om bij mij te komen wonen en we hebben ons stinkende best gedaan, maar­ Esther was samen met­ mij niet gelukkiger ­dan alleen. En als mijn vriendin niet gelukkig is, ben ik het ook niet”, aldus Bertie. Wel laten de twee weten vriendinnen te blijven.

Hoe gaat het eigenlijk met de andere boeren uit het achtste seizoen van het KRO-NCRV-programma? We maken even een rondje over het virtuele erf.

Met Hetty (links naast Geert) ging het uit, maar nu is hij met Geertje (links naast Hetty)./Hans-Peter van Veldhoven

Geert

Wie sinds 2014 aan Boer Zoekt Vrouw denkt, denkt aan Geert. De Groninger die vanwege zijn grijpgrage handjes al snel de bijnaam Geile Geert kreeg, staat in het geheugen van iedere BZV-kijker gegrift. Iedereen weet dan ook nog goed dat hij in de show na lang wikken en wegen Hetty verkoos boven Ada. In april 2016 bleek die liefde toch over. Maar Geert zat niet lang stil: hij stuurde gewoon een berichtje naar de dames die het niet werden om te zien ‘wie er nog beschikbaar was’ en Geertje hapte. Met haar wil Geert, die inmiddels met pensioen is, tijd doorbrengen op Curaçao.

Boer Tom./Hans-Peter van Veldhoven

Tom

Boer Tom koos uit zijn 1808 brieven uiteindelijk voor Rimke. Maar echt van harte leek het niet te gaan en dat bleek later ook te kloppen: niet lang na het programma waren Tom en de blonde krullenbol alweer uit elkaar. Een paar dagen na die bekendmaking kwam Tom in Schagen Marieke tegen, een vriendin van een vriend van hem. Het klikte en toen de twee elkaar later op Koningsdag weer tegenkwamen, ging het tulpenbolletje pas echt rollen. Marieke woont inmiddels alweer bijna een jaar samen met de Eigen Huis en Tuin-presentator.

Op Texel is alles nog koek en ei./Hans-Peter van Veldhoven

Jan

Op het Noord-Hollandse eiland Texel is de liefde tussen Jan en Rianne gelukkig nog helemaal aan. Via de Facebookpagina van hun Hoeve Vrij en Blij houden ze de klanten van hun camping/paardenboxenverhuur/boerderijwinkel/kaasmakerij op de hoogte van het wel en wee op het agrarische bedrijf. We zien Rianne met pasgeboren lammetjes in de weer en Jan met het bekappen (jawel) van schapen, dus zo te zien gaat het allemaal goed daar.

Bij Theo en Nancy bleef het vaag./KRO

Theo

Het lot liet Theo in Boer Zoekt Vrouw min of meer voor Nancy kiezen, aangezien de andere dames de benen al hadden genomen. Nancy ging uiteindelijk ook schoorvoetend voor Theo, maar van liefde was geen sprake. Een vreemde situatie en sowieso geen stabiele basis voor een relatie, zo bleek ook toen de twee al gauw lieten weten geen relatie met elkaar te hebben. Aan het AD vertelde Theo in september jongstleden nog dat hij na de ‘breuk’ zo’n 40 brieven had ontvangen, maar dat hij die toen nog niet had gelezen. Wij houden de site van BZV in elk geval vol spanning in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.