Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 10 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Soldaat van Oranje: en dat is jaar zeven

Soldaat van Oranje gaat na 30 oktober het zevende jaar in en heeft maandag de speelperiode verlengd tot en met mei 2017. De succesvolste musical in Nederland aller tijden heeft op genoemde datum een jubileumvoorstelling. De cast gaat dan voor de 1980e keer het podium op en ontving nu bijna 2,2 miljoen bezoekers.

In oktober 2010 begon het succesverhaal in de TheaterHangaar bij Katwijk. Matteo van der Grijn was destijds de ‘Soldaat’, Erik Hazelhoff-Roelfzema. Twee maanden voor de première haalde de musical het Journaal toen een Dakota, die in de voorstelling gebruikt moest worden, tijdens een transport verongelukte. Alles werd uit de kast gehaald om een nieuw vliegtuig te regelen.

Soldaat van Oranje: en dat is jaar zeven
Studentenvereniging Minerva in Soldaat van Oranje – De Musical. / Joris van Bennekom

Kaartjes winnen

Het publiek maakt kans om op 30 oktober bij de feestelijke zondagmiddag aanwezig te zijn (www.soldaatvanoranje.nl/zesjaar). Op die site staat een landkaart. Per provincie maakt de productie een foto van een locatie die een associatie heeft met Soldaat van Oranje steeds een stukje zichtbaarder. Het publiek wordt gevraagd de oplossing van een locatie in eigen provincie in te sturen om zo kans te maken op kaartjes. Twaalf winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 26 oktober.

De trailer van 2010:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.