Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 20 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Vroeg gedoofde Hollywoodsterren

De door een vreemd ongeluk – hij werd aangereden door zijn eigen auto – om het leven gekomen 27-jarige Star Trek-acteur Anton Yelchin is de zoveelste jong gestorven Hollywoodster. Een duik in de geschiedenis.

James Dean (24)
Overleden in 1955
Doodsoorzaak: Verongelukte met zijn Porsche door frontaal op een andere auto in te rijden.

Vooral na zijn dood tot cultheld uitgegroeide acteur, die bij leven scoorde met films als Rebel Without A Cause, East Of Eden en Giant. De foto met een door regenachtig New York lopende Dean, zoals altijd met sigaret, werd iconisch.

James Dean.

Marilyn Monroe (36)
Overleden in 1962
Doodsoorzaak: Het wemelt van de theorieën over Monroe’s dood.

Was het een overdosis drugs? Werd ze vermoord in opdracht van president John F. Kennedy, met wie ze een affaire had gehad? Hoe het ook zij, de stralende actrice uit films als Some Like It Hot en The Seven Year Itch ging veel te vroeg dood.

Marilyn Monroe.

Sharon Tate (26)
Overleden in 1969
Doodsoorzaak: Vermoord door aanhangers van de beruchte psychopaat Charles Manson.

Amerikaanse actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski die in 1969 een prooi werd van de gewelddadige sekte van Charles Manson, een pscychopaat die de bedoeling had de moord in de schoenen van zwarte Amerikanen te schuiven en zo een rassenoorlog te ontketenen.

Sharon Tate.

Bruce Lee (32)
Overleden in 1973
Doodsoorzaak: Waarschijnlijk een allergische reactie op pijnstillers.

De dood van martial arts-fenomeen en filmster Bruce Lee is nog altijd omgeven met vragen. Hadden de helse hoofdpijnen waaraan hij leed te maken met de vele klappen op zijn hoofd? Was hij drugsverslaafd? Feit is dat films als The Way Of The Dragon en The Chinese Connection nog steeds tot de verbeelding spreken.

Bruce Lee.

River Phoenix (23)
Overleden in 1993
Doodsoorzaak: Drugsoverdosis

River Phoenix, de broer van Joaquin, was een piepjonge ster toen hij in ’93 voor de deur van de Viper Room, een club van Johnny Depp in Hollywood, in elkaar zakte en overleed. Op zijn filmografie staan mooie films als My Own Private Idaho en Stand By Me.

River Phoenix.

Heath Ledger (29)
Overleden in 2008
Doodsoorzaak: Waarschijnlijk een ongelukkige combinatie van medicijnen.

Filmfans waren in shock toen bekend werd dat de Australische ster Heath Ledger, één van de talentvolste acteurs van Hollywood, dood in zijn appartement was gevonden. Kreeg postuum een Oscar voor zijn ijzersterke rol van de Joker in The Dark Knight. Ook zijn rol in Brokeback Mountain blijft bij.

Heath Ledger.

Brittany Murphy (32)
Overleden in 2009
Doodsoorzaak: Men vermoedt een drugsverslaving in combinatie met een longontsteking en bloedarmoede. Er zijn ook geruchten dat haar vriend Simon Monjack, een dubieus type met strafblad, een kwalijke rol speelde.

Hard werkende actrice die in haar korte leven liefst 65 rollen speelde, onder andere in Clueless, Girl, Interrupted en 8 Mile.

Brittany Murphy.

Paul Walker (40)
Overleden in 2013
Doodsoorzaak: Verongelukte als passagier van een Porsche Carrera GT in Californië.

Iets ouder dan de andere jonggestorvenen in dit rijtje, maar hij moet erbij omdat Paul Walker erg populair was bij jongeren vanwege zijn rol van Brian O’Connor in de zeven Fast & Furious-films.

Paul Walker.

Cory Monteith (31)
Overleden in 2013
Doodsoorzaak: Heroïne en alcohol.

Canadese acteur bekend van zijn rol als Finn Hudson in hitserie Glee, die drie jaar terug dood werd gevonden in een hotelkamer in Vancouver. Een paar maanden eerder had hij zich nog vrijwillig aangemeld bij een afkickcentrum.

Cory Monteith.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.