Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

‘Tv-man’ Van der Vaart: Lekker lullen over voetbal

Rafael van der Vaart is het opvallendste gezicht tijdens de loeidrukke sportzomer die de NOS te wachten staat. Donderdag werd hij op het Mediapark in Hilversum gepresenteerd als sidekick van Henry Schut.

Hond Messi

Schut en Van der Vaart maken tijdens het EK voetbal vanaf 9 juni Studio France. Het programma lijkt op Studio Brasil dat twee jaar geleden tijdens het WK zo succesvol werd, mede (of vooral) door de hond Messi. De voetballer van Betis Sevilla wisselt zijn sidekickrol af met Hugo Borst, die er tijdens het WK in Brazilië ook al bij was.

Van der Vaart naar de NOS
Vlnr: Dione de Graaff, Henry Schut en Rafael van der Vaart.

Leuk uitstapje

Of Van der Vaart wel van honden houdt, was de eerste vraag tijdens de persdag donderdag ‘uiteraard’. De nieuwe tv-man gaf met een grijns aan natuurlijk héél erg van honden te houden, maar dat hij televisie maken voor de NOS vooral een leuk uitstapje vindt.

Het einde van zijn voetbalcarrière betekent het vooral niet, benadrukte Van der Vaart. „Ik wil nog voetballen en heb nog een contract voor twee jaar bij Betis. Dat dien ik ondanks een teleurstellend seizoen uit (hij speelde zelden tot nooit, red.), tenzij er iets moois langskomt.”

Van der Vaart naar de NOS
Van der Vaart trok bij de NOS flink de aandacht.

Verrassen

Waarom hij het spelen van sidekick op de buis dan zo leuk vindt, is niet moeilijk: „Ik moet voetbal kijken, nou dat doe ik toch al graag. En er dan een beetje over lullen, heerlijk. Ik ken veel spelers, ik heb zelf op zulke toernooien gestaan. Volgens mij heb ik wel een paar verhalen. Hoe mijn rol verder precies wordt, weet ik niet. Ik laat me verrassen.”

Dat iedereen in Nederland voor de Belgen is, vindt Van der Vaart prima, maar dat geldt niet voor hem. België vindt-ie maar een hype. „Ik heb het niet zo op ze. Als ik een winnaar moet voorspellen – ik vind voorspellen eigenlijk vreselijk – dan zeg ik Frankrijk. Een erg goede ploeg, met thuisvoordeel.”

Van der Vaart naar de NOS
Milow. / Foto: EPA

Verkering

Gastvrouw van de presentatie Dione de Graaff wilde van Van der Vaart als zijstapje weten of hij nog verkering heeft met handbalinternational Estevana Polman (‘oh, vraag ik dat nou echt?’). De 109-voudig voetbalinternational, weer met een grijns: „Het schijnt, hè? Maar goed eh… We zijn net een paar dagen samen op vakantie geweest.”

Studio France wordt tijdens het EK in Frankrijk uitgezonden voor en na de avondwedstrijden van 21.00 uur. Naast Van der Vaart en Borst schuiven ook Bert van Marwijk, Co Adriaanse, Youri Mulder en Daniël de Ridder regelmatig aan. Zanger Milow is in de studio, in een etablissement in Parijs, als België speelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.