Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 28 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Marco Borsato’s zomer vol met festivals

Marco Borsato en popfestivals, die twee horen amper bij elkaar. De komende zomer is dat heel anders.

Live in Hoorn, Suikerrock in Tienen (België), Lokerse Feesten (België), Vakantieweek Woerden, Stöppelhaene in Raalte, Glemmer Beach in Lemmer, Strandfestival ZAND (Almere) en Appelpop in Tiel. Allemaal hebben ze hem binnen: Marco Borsato.

Strand Almere

Strandfestival ZAND dus ook, een festival met een negende editie waarvan Metro mediapartner is. Een van ’s lands succesvolste zangers ooit komt op zaterdag 27 augustus naar het strand van Almere, zo is donderdag bekendgemaakt. Eerder bracht ZAND Guus Meeuwis en Typhoon als eerste namen van de line-up naar buiten.

Marco Borsato op een festival – in Almere zal hij het strandfestival afsluiten – is een bijzonderheid. Normaal gesproken vind je hem met grote shows toch op plekken als De Kuip, het Gelredorme, Ziggo Dome en andere grote concerthallen. De man, die momenteel twaalf uitverkochte Symphonica in Rossoconcerten afwerkt in Ziggo Dome, was in 2009 wel op het Zeeuwse festival Concert at Sea te zien.

„Het was even trouwtrekken, vanaf editie één”, zegt een blije Machiel Hofman namens ZAND. „Borsato op het strand van Almere was een langgekoesterde wens, juist omdat hij zulke optredens in principe nooit doet. We hebben met Marco een innige relatie (de organisatie van Strandfestival ZAND is ook betrokken bij Vrienden van Amstel Live in Rotterdam Ahoy, red.) en simpelweg paste het nu in zijn planning.”

Snel uitverkocht?

En Borsato zelf? Die geeft zijn zin toe, als het om Almere gaat: „Zand, zee, zon en zingen. Alles wat de zomer de moeite waard maakt wordt er verenigd op het strand.” Dat zijn Nederpop wel eens tot de snelst uitverkochte editie kan leiden, Hofman weet het nog zo niet: „Marco Borsato in Ziggo Dome vind ik toch wat anders dan Marco Borsato op een festival. Maar goed, laagdrempelig is Strandfestival ZAND natuurlijk wel. Voetjes in het zand, zicht op het water, dat vinden veel mensen heerlijk.”

Tiende editie

Hofman en zijn mensen hebben zeker de vorige en komende editie prima voor elkaar. Maar dan? „Tja, na Anouk in 2015 en Marco Borsato in 2016 gaan we naar editie tien in 2017. Wie dan nog hè? Haha, we zullen zien.”

De voorverkoop voor Strandfestival ZAND begint vrijdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.