Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 11 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Gaus: Puppy Utopia wordt misbruikt

Martin Gaus vindt dat puppy Arthur in tv-programma Utopia wordt misbruikt. „De hond moet daar weg en die man opgeborgen.”

Man ‘die man’ bedoelt de hondentrainer Ivan. De bewoner van het SBS-Utopiaterrein gaf, zo bleek uit beelden, het puppy een schop of schopje. Het dier viel en piepte. Kijkers reageerden het afgelopen weekend verontwaardigd. Vijftien mensen demonstreerden zondag zonder reactie te krijgen bij de Utopiapoort en tot nu toe ondertekenden ruim 26.000 mensen een online petitie om de 8 maanden jonge Arthur uit het programma te krijgen. Op social media verscheen Ivan als volgt:

Gaus werd vorige week door de makers van Utopia benaderd om de deelnemers aan het realityprogramma te helpen met het trainen van de puppy. Hij weigerde dat, zo vertelde Gaus maandagochtend op Radio 10. Het fragment hoor je hier.

Rel is gelukt

Gaus vindt Utopia een ‘chaotische pestbende’. „Het programma is op zoek naar een rel en dat is ze goed gelukt. Ik vind het slechte televisie en Utopia is een slechte plek om een hond op te laten groeien.”

Onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt momenteel de meldingen die zij binnen hebben gekregen over het schoppen van pup Arthur. „Naar aanleiding daarvan besluiten we of er een officieel onderzoek wordt ingesteld”, zegt een NVWA-woordvoerder. „Het gaat om dierenwelzijn, dus we proberen zo snel mogelijk te werken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.