Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 10 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Demonstrant Utopia: Ik haal de puppy zo op

Met een flinke megafoon stond Rosella d’Angeli zondagmiddag voor de poort van het tv-programma Utopia. Woest om de hondenmishandeling die inwoner Ivan van de realityshow deze week met de acht weken oude puppy Arthur zou hebben gepleegd. „Geen enkele reactie gehad”, zegt Rosella na haar actie met veertien mededemonstranten in Laren. „Maar het gaat me om de boodschap.”

Schop(je)

Die boodschap luidt: een puppy hoort niet in het afgesloten Utopia en zo’n puppy geeft je geen schop(je). Ivan heeft er spijt van en wijdt het voorval aan spelen. „Uit een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan. Ik houd echt van hem. Mijn excuses”, zei hij zaterdag.

Rosella protesteerde namens de instantie ‘Een Dier Een Vriend’. Aan de oproep om zondag naar het Utopiaterrein te komen werd amper gehoor gegeven. Online werd echter massaal een petitie ondertekend. De teller stond zondag aan het einde van de middag op 20.300. De politie kreeg zoveel meldingen binnen dat onderzoek wordt uitgevoerd.

En Rosella? Zij hoopt vooral dat Utopiabewoners zich realiseren dat zij een voorbeeldfunctie hebben en dat het goed komt met puppy Arthur. „Ik had geen reactie verwacht, maar mijn aanbod om Ivan in contact te brengen met iemand die het verstand heeft van het opvoeden van honden blijft overeind. Als ik de kans krijg om de puppy op te halen, dan rijd ik zo nog een keer naar Utopia.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.