Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Feyenoordfans hopen stiekem op kaartje in Napels

Voor Feyenoordsupporters wordt het weer een spannend avondje. Na de domper tegen Manchester City in de Champions League hoopt het Legioen vanavond op een beter resultaat in de uitwedstrijd tegen Napoli. Alleen moet het team het doen zonder de hondstrouwe aanhang want Feyenoordsupporters zijn niet welkom.

‘Geen controle’

Maar het verbod van de Italiaanse autoriteiten houdt een echte Feyenoordsupporter niet tegen. Zo ook Marcel. Hij is met een vlucht vanuit Duitsland naar Napels gevlogen. „Dat ging probleemloos. Zonder enige controle kon ik doorlopen.” Om problemen te voorkomen had hij zijn Feyenoordshirt diep in zijn koffer verstopt. „We hebben net een espresso gedronken en gaan zo op zoek naar kaartjes. We hebben een tip gekregen van de restauranteigenaar voor een adresje waar ze zwarte kaartjes verhandelen.” Ze hopen er vanavond bij te zijn, al zullen ze hun shirt niet aantrekken om problemen te voorkomen. „Feyenoord zit in je bloed en we zullen juichen in stilte.”

Ook Roeland van Meerveld is neergestreken in de Zuid-Italiaanse plaats. „Direct na de loting heb ik de tickets geboekt. Napels is een bijzondere trip.” Een dag voor de wedstrijd is hij samen met een maat de stad aan het verkennen. „Natuurlijk hopen we dat we bij de wedstrijd kunnen zijn. Ik heb de stille hoop dat het uitvak, dat volgens mij leeg is tijdens de wedstrijd, alsnog wordt geopend voor Feyenoorders die nu in de stad zijn.”

De komende dagen verwacht Roeland veel supporters in de stad. „Ik zie nu al veel bekenden hier, maar de sfeer is erg ontspannen. De Napolitanen zijn erg aardig en eervol. Ze begrijpen wel dat wij hier zijn om onze club te steunen. Er is zeker geen vijandige sfeer. In Nederland zijn we een soort staatsvijand, maar hier worden we welkom geheten.” Na de ongeregeldheden in Rome zijn autoriteiten kritisch op de komst van Feyenoordsupporters. „Wat er gebeurd is in Rome is in de media enorm opgeblazen. En heir moeten ze ook niets van Rome hebben. Hier verkopen ze wc-rollen met het logo van AS Roma erop.”

Naar de Vesuvius

Jordi is ook met een groep vrienden naar Napels afgereisd. „Nu sta ik op de top van de Vesuvius”, klinkt het door een wat krakende verbinding. „We zijn vanochtend bij het stadion geweest. Daar waren opvallend veel muurschilderingen en stalletjes met merchandising. Iedereen was ontzettend vriendelijk. Van vijandigheid is helemaal niets te merken.”

Ook zij hadden de tickets voor de vliegreis en het hotel meteen na de loting geboekt. Dat de autoriteiten besloten dat er geen kaarten mochten worden verkocht aan Feyenoordsupporters was dan ook wel een domper. Jordi: „Ik denk ook niet dat het gaat lukken. Iemand heeft voor 170 euro een kaartje gekocht door te zeggen dat hij een Belg was. Zelf ben ik pas bij de wedstrijd Chievo – Lazio Roma geweest en voordat ik zat moest ik al drie keer mijn paspoort laten zien.”

De vrienden maken er maar het beste van. „We hebben een auto gehuurd en bezoeken wat mooie plekken van de stad en de omgeving. We maken het gewoon gezellig.” Waar ze vanavond naar de wedstrijd gaan kijken weten ze nog niet. „We zien wel hoe de dag gaat lopen. Maar dat we in het stadion zitten lijkt me niet realistisch. Ik denk dat we een barretje opzoeken om te kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.