Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 23 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

5x De meest thuisbezorgde gerechten in Rotterdam

Of het nu is omdat we geen zin hebben om te koken, geen tijd hebben om boodschappen te doen of gewoon omdat het kan: we laten allemaal weleens ‘lekker makkelijk’ ons eten thuisbezorgen. Helemaal met dit stormachtige weer. Inspiratie nodig voor vanavond? Bezorgservice Deliveroo onderzocht welke gerechten Rotterdammers het meest laten thuisbezorgen.

1. De Poké bowls bij Pokí Bowl

Aangezien dit het meest thuisbezorgde gerecht is in Rotterdam, is de kans groot dat je weet wat het is. Voor wie het niet weet: poké is een traditioneel gerecht uit Hawaï, waarbij verse vis in blokjes en groente centraal staan. In een Poké Bowl kun je zelf je favoriete vissoort mixen met andere verse, gezonde ingrediënten. „Deze gezonde Hawaiaanse bowls werden afgelopen jaar het meest besteld en zijn dan ook de absolute winnaar van 2016”, aldus de bezorgservice.

2. De pizza’s van Sugo

Ook de vierkante pizza’s van Sugo zijn populair onder Rotterdammers. Het meest geliefd is de pizza salami, gevolgd door de margherita en die met gekaramelliseerde walnoot en ui.

3. De halve kip van Van ‘t Spit

De op de houtskoolgrill bereide halve kippetjes met een eigen ontwikkelde marinade van Van ’t Spit vallen ook goed in de smaak. Volgens de bezorgservice zijn de halve kippen niet ‘aan te slepen’. De vele bestellingen leveren dit gerecht een derde plaats op.

4. Burrito grilled chicken van Xoco

Met ‘fajita veggies’, chili-corn salsa of verse tomatensalsa, de burrito met gegrilde kip van Xoco is ook een geliefd ‘comfort’ gerecht om thuis te laten bezorgen.

5. Patat van Tante Nel

‘Nothing beats the classics’, aldus Deliveroo. De patatjes van Tante Nel uit de Pannekoekstraat sluiten de top vijf af. Wat eet jij vanavond?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.