Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Gratis metro met oud en nieuw erg in trek

De gratis metro in Rotterdam tijdens oud en nieuw is een succes, aldus openbaar vervoersbedrijf RET. Naar schatting maakten zo’n tienduizend mensen gebruik van het nachtelijk vervoer tijdens de jaarwisseling. Mede daardoor trok het tiende Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug zo’n 60.000 bezoekers, een record.

Reizigers zijn blij met de metro. „We gaan al jaren naar het vuurwerk toe bij de Erasmusbrug, maar parkeren is altijd een zooitje”, vertelt Marco de Neef. Hij heeft met drie vrienden zijn auto neergezet bij metrostation Meijersplein. „We gaan nu lekker naar het vuurwerk, doen nog een drankje en pakken dan de laatste metro terug.” Ook de vriendinnen Suzanne Meijers en Patricia Peters zijn blij met het nachtelijke vervoer. „Ik was nog speciaal naar de Primera geweest om mijn ov-chipkaart op te laden, blijkt dat het gratis is”, moet Suzanne bekennen. De twee gaan naar het vuurwerk kijken en dan lekker stappen in Rotterdam. „We pakken morgenochtend vroeg de eerste metro terug.”

De gratis metro trok ook hoog bezoek. Zo reisde onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb en RET-directeur Pedro Peters met de metro. „Een succes”, schrijft laatstegnoemde op Twitter. Op de stations en in de metro was de sfeer goed en is er nauwelijks iets voorgevallen. „Ik heb heel veel blije mensen gezien. Helaas hadden we wel een storing met een metro die zonder stroom kwam te staan. Verder is het top verlopen.” Ook de burgemeester is tevreden met de eerste keer nachtmetro tijdens oud en nieuw.

Evaluatie

De inzet van de metro met oud en nieuw werd ook vanuit Amsterdam met interesse bekeken. Er volgt nog een officiële evaluatie, maar de kans is groot dat er volgend jaar weer metro’s worden ingezet tijdens de jaarwisseling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.