Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 1 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vlaardingse ambtenaren krijgen Uggs tegen kou

Tien Vlaardingse ambtenaren krijgen van de gemeente een paar Uggs om hun voeten warm te houden in de koude wintermaanden. Dat meldt Vlaardingen24. Omdat de temperatuur in de publiekshal van het stadskantoor niet optimaal is, zijn de gevoerde laarzen, die ongeveer tussen de 150 en 250 euro kosten, een ‘aanvulling op de werkkleding van de baliemedewerkers’, aldus een woordvoerder tegen de nieuwswebsite.

Dikke sokken

De medewerkers mogen elk voor 170 euro een paar Uggs uitzoeken. SP-raadslid Ingrid Wijker heeft naar aanleiding van het bericht om opheldering van het college gevraagd. ,,De SP-fractie distantieert zich volledig van uw besluit’’, schrijft ze in de brief. De SP vindt de koude voeten van de ambtenaren niet de verantwoordelijkheid van de belastingbetaler, maar van de werknemer zelf.

De partij vraagt zich bovendien af waarom er niet voor een goedkoper alternatief is gekozen. ,,Bij Xenos verkopen ze gewatteerde sokken van 1,79 per paar, warm dat ze zijn! Plaatsvervangende schaamte krijg ik hiervan”, twittert Wijker.

https://twitter.com/ingridwijker/status/803994401286553601

https://twitter.com/ingridwijker/status/803955095151005696

Onderzoek

Het stadskantoor kampt al langer met verwarmingsproblemen. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar het binnenklimaat. Naar aanleiding van de uitkomst hiervan worden maatregelen getroffen. De Uggs zijn een kortetermijnoplossing, maar de ambtenaren mogen ze wel houden als de temperatuur weer op peil is, weet het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.