Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam heeft schoonste station van Nederland

Rotterdam Centraal mag zich een jaar lang het schoonste stationsgebied van Nederland noemen. Met een score van 8,1 versloeg Rotterdam de concurrentie ruimschoots. Nummer twee Oldenzaal kwam niet verder dan een 7,6. Vorig jaar werd station Breda nog uitgeroepen tot meest schoon.

Reizigers vinden dat het in het stationsgebied Rotterdam Centraal zeer goed is gesteld met de schoonheidsgraad van de gevels en de inrichting van het voorplein. Ook zijn de reizigers zeer tevreden over de natuursteen bestrating en scoort het voorplein goed op weinig zwerfafval.

Joost Eerdmans, wethouder Buitenruimte is blij met de prijs. „Rotterdam Centraal is weer in de prijzen gevallen. Nu als schoonste stationsgebied van Nederland. Ik ben heel trots dat we dit in Rotterdam voor elkaar hebben gekregen. Elke dag komen er 110.000 reizigers en bezoekers door het station.” Hij noemt de prestatie van de schoonmaakteams van stadsbeheer knap. „Alle hulde voor hen.”

Voorplein

Steeds meer steden besteden aandacht aan een schoon voorplein door bijvoorbeeld meer bakken te plaatsen en afspraken te maken met winkels op de pleinen. Volgens Stichting NederlandSchoon is dat een erg positieve ontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.