Rotterdam krijgt skybar op 150 meter hoogte

15 maart 2016 om 17:49 door Job Halkes

Rotterdam krijgt een skybar op 150 meter hoogte. Die komt in het nieuwe icoon ‘The Sax’ dat op de Kop van Zuid moet verrijzen. In 2020 moeten de eerste drankjes vloeien op het dakterras. De gemeente en ontwikkelaar Synchroon hebben daarover een overeenkomst gesloten.

Het gebouw dat bestaat uit twee torens, de Philadelphia en de Havana, tellen straks 350 appartementen. The Sax, waar onder meer de club, de skybar en het restaurant onder  vallen, heeft een oppervlakte van 6.000 vierkante meter. De torens worden op 75 meter hoogte met elkaar verbonden. Het bouwwerk komt naast het Nieuwe Luxor te staan. Naast The Sax komt er ook een hotel in een van de torens te zitten. De start van de bouw staat gepland voor 2018

De Rotterdamse wethouder wonen Ronald Schneider is blij dat de contracten zijn ondertekend. „Steeds meer mensen willen zich vestigen in het centrum van de stad. Een doelstelling voor het woonbeleid in Rotterdam is het stimuleren van economische ontwikkeling en levenskwaliteit, vooral voor jonge professionals en de midden en hogere inkomensgroepen.” Daar draagt dit nieuwe gebouw volgens hem goed aan bij. „In samenwerking met investeerders willen wij manieren realiseren om meer aantrekkelijke woonomgevingen te creëren, zoals de ontwikkeling van The Sax aan de Wilhelminapier.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!