Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 15 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Van geldnood naar miljoenenwinst voor bakkende vrouw

Wat doe je als je geen geld hebt om kerstcadeaus te kopen? Je kunt natuurlijk niets geven, of je besluit zelf iets te maken. Zoals een Engelse vrouw, die daar inmiddels een miljoenenbedrijf van heeft gemaakt.

Toen de 37-jarige Flo Broughton dertien jaar geleden krap bij kas zat, dacht ze: ik ga mijn baktalent gebruiken voor cadeaus. En dus nam ze plaats aan haar keukentafel om chocolaatjes en bonbons in elkaar te knutselen.

Vader en dochter

Samen met haar vader maakte de toen 26-jarige Flo rubberen mallen, waar ze met de hand chocolade ingoten. „Een originele methode, want we legden de laagjes op elkaar”, vertelt Broughton aan Daily Mail.

De chocoladecadeautjes in twaalf verschillende vormen vielen goed in de smaak bij haar vrienden en familie. De bakster besluit mee te doen aan een show: met succes. „Ik realiseerde me al snel dat we een goed plan hadden en dat wilde ik uitbouwen.”

Grote bekendheid

En dan gaat het snel voor Choc on Choc, zoals het bakkersbedrijfje heet. „Van ons werk in de keuken groeiden we uit tot een bedrijf met 30 werknemers in dienst. We produceren 60 ton chocolade per jaar”, vertelt de chocoladefan trots.

Bekende Engelse warenhuizen als Harrods, Selfridges en John Lewis hebben de lekkere kunstwerken inmiddels in hun assortiment opgenomen. Flo Broughton bewijst dat je, wanneer je van je passie je werk maakt, je erg ver kan komen. En, zoals de bakster zegt: „Chocolade laat je gewoon goed voelen in donkere tijden: daar is dus altijd vraag naar!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.