Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwslezeres bevalt paar minuten na live-uitzending

Een presentatrice van de BBC is dinsdagochtend bevallen vlak nadat ze het nieuws live op televisie had voorgelezen. Ze zette met behulp van haar collega-nieuwslezer een kerngezond jongetje op de wereld.

Victoria Fritz, die het economische nieuws voorleest bij BBC Breakfast, had net de laatste cijfers van Easyjet bekend gemaakt en haar kijkers verteld over de verkoop van concertkaartjes toen haar vliezen braken. Op beelden is te zien hoe er tijdens de uitzending nog niets aan de hand is.

https://www.youtube.com/watch?v=CufdoEwYGFM

Mede-presentatrice Sally Nugent besloot Victoria door de bevalling te helpen, omdat Victoria haar man vastzat in het verkeer. Ze haastten zich naar het St Mary’s ziekenhuis in Londen. Daar beviel Victoria van haar zoontje.

De nieuwslezers heeft haar collega’s onder andere via Twitter bedankt. „Een teamprestatie van BBC Breakfast!”, schrijft ze.

Collega én ‘vroedvrouw’ Sally deelt de bijzondere gebeurtenis ook op social media. „Jullie geloven nooit wat er gisteren na werk gebeurde. Dit wordt een geweldig verhaal voor zijn 21ste verjaardag! Wat een geweldige dag”, schrijft ze.

Het regent op Twitter inmiddels naamsuggesties voor de baby. Trouwe kijkers zien graag dat het jongetje naar het programma wordt vernoemd.

Door de plotselinge bevalling zag de nieuwsuitzending van BBC Breakfast er woensdagochtend iets anders uit. Nieuwslezer Naga Munchetty legde aan kijkers uit waarom een andere presentator het economisch nieuws voorlas. „Victoria heeft besloten nog vruchtbaarder te zijn dan dat ze hier op werk al is”, grapte ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.