Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 13 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Edammer vindt Pikachu op Pokémongraf van broer

Pokémon GO-spelers uit Edam deden afgelopen weekend een bijzondere vondst op het Pokémongraf van Michiel Reijers: Pikachu. Broer Robin werd getipt en maakte een screenshot van het bijzondere tafereel.

Zoon speelt mee

Op het screenshot van broer Robin is te zien hoe de houten Pikachu, die de familie Reijers zelf maakte, gezelschap krijgt van een virtuele Pikachu. Het beeld wordt massaal gedeeld op sociale media. „We worden hier heel blij van en genieten van het feit dat er over onze overleden zoon gesproken wordt”, zegt vader Piet Reijers.

Foto: Robin Reijers

Hij weet zeker dat zijn zoon, die 13 jaar geleden overleed, dol op het Pokémon GO-spel zou zijn geweest. „We weten zeker dat hij ‘vanaf daarboven’ meespeelt."

Het is extra bijzonder dat juist Pikachu een bezoekje brengt aan het graf van Michiel: van alle Pokémon die in het spel verstopt zitten, is Pikachu een van de lastigste om te vangen.

De foto wordt inmiddels over de hele wereld gedeeld. Hij is bijvoorbeeld gedeeld op de Amerikaanse site Reddit, daar wordt gesproken over een Japans graf. Die berichtgeving klopt niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.