Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 13 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Moeder na 21 jaar herenigd met ontvoerde zoon

De Amerikaanse Maria Mancia had er niet meer op durven hopen, maar vorige week was het dan eindelijk zover: 21 jaar nadat haar zoon was gekidnapt, kon ze hem eindelijk weer in de armen sluiten.

Steve Hernandez was nog maar anderhalf jaar oud toen hij door zijn vader werd ontvoerd. Maria kwam thuis na werk en trof haar huis in Californië in totale chaos aan. Het ergste moest echter nog komen: de kleine Steve was nergens te bekennen. Steves vader, die ook in het huis woonde, bleek het ventje te hebben meegenomen.

Maria deed aangifte van ontvoering, maar gek genoeg werden haar man en Steve nooit gevonden. De jaren gingen voorbij en de zaak verdween in de archieven. Omdat de vader alle papieren en foto’s had meegenomen, had Maria enkel een kleine pasfoto van Steve, die een familielid thuis had liggen.

Foto: ANP

Tip

De zaak leek nooit opgelost te worden, totdat rechercheur Karen Cragg op een dag een tip kreeg, dat Steve in Mexico zou wonen. Zijn vader was vermist en dat bleek een goede reden om contact met de nu 22-jarige jongen te zoeken. „We vertelden hem dat we de vermissing van zijn vader onderzochten, en dat we zijn DNA nodig hadden hem op te sporen”, vertelt Cragg aan persbureau AP. „We wisten niet wat de omstandigheden waren, dus we moesten heel voorzichtig te werk gaan.”

Shock

Het DNA van Steve en Maria werd naar een lab gestuurd, zonder dat ze wisten van het onderzoek. Een paar weken later kon Cragg Maria het heuglijke nieuws brengen: ze hadden haar zoon gevonden. „Ze geloofde ons eerst niet eens, ze kon alleen maar huilen”, vertelt Cragg. Afgelopen donderdag kon Maria haar verloren zoon eindelijk omhelzen.

https://www.youtube.com/watch?v=NwXDKM13I_Q

Het is niet duidelijk of Steves vader al is gevonden en of hij wordt vervolgd. Met Steve gaat gelukkig alles goed, hij wil nu in Amerika naar school en dan Rechten studeren. „Ik heb nooit geweten of mijn moeder nog leefde”, vertelt hij aan The Huffington Post. „Het nieuws dat ze naar me zocht, was een shock, maar het is allemaal goed nu.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.