Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Man vraagt vriendin ten huwelijk vanuit luchtballon

Simpelweg in een restaurantje op één knie gaan, is er niet meer bij. Tegenwoordig moet een huwelijksaanzoek uniek zijn. Daarbij kun je de hulp inschakelen van een luiaard, de band Coldplay of zelfs een frikandel speciaal. Een man uit Den Bosch koos ervoor om zijn vriendin ten huwelijk te vragen vanuit een luchtballon.

„Ik wilde iets anders doen dan anders”, aldus Tim Schoot uit de Brabantse stad. Zijn vriendin Esther Postma zag woensdagavond een luchtballon met levensgroot spandoek overvliegen toen zij met haar zus aan het eten was. Postma wist niet dat het doek voor haar bedoeld was totdat ze de tekst „Es, wil je met met trouwen?” las, schrijft Omroep Brabant.

„Ik vond ten huwelijk vragen voor de Eiffeltoren of op vakantie nogal cliché. Dat was niet echt mijn ding. Ik bedacht me toen dat ik het met een luchtballon wilde doen”, legt Schoot uit. Postma was natuurlijk compleet overdonderd toen ze het spandoek zag.

‘Best gevaarlijk’

De twee leerden elkaar kennen op het hockeyveld en zijn nu drie jaar samen. „Bij mij sloeg de vonk gelijk over, maar ik moest wel moeite doen om haar te veroveren”, aldus Schoot.

De voorbereidingen voor het huwelijksaanzoek kostte flink wat tijd. Schoot legde aan meerdere bedrijven uit wat zijn plan was, maar niet iedereen stond te trappelen. „Het kan best gevaarlijk zijn dus het is nog best lastig om een bedrijf te vinden.” Een bedrijf uit Tilburg durfde het gelukkig aan.

„Het spandoek is vijftig meter breed en we hebben zand gebruikt om het te verzwaren. Een vriend heeft meegeholpen en bedacht het plaatsen van de houtjes waardoor het doek recht kon blijven hangen”, aldus de toekomstige bruidegom.

Schoot was uiteindelijk een maand bezig met de voorbereidingen en woensdag was het dan eindelijk zover. En Postma? Die zei natuurlijk volmondig ‘ja’!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.