AMMAN (ANP) - Mensenrechtenorganisaties willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de identiteit van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van een Syrische vrouw dat vorige maand werd aangetroffen in een ziekenhuis. Amnesty International en Human Rights Watch (HRW) meldden dat woensdag in een gezamenlijke verklaring.

De staatstelevisie in Syrië toonde eerder op de dag beelden van en een interview met de 18-jarige Zainab al-Hosni, over wie Amnesty eerder had geschreven dat zij de betreffende vrouw was wiens lijk door familie was gevonden in het hospitaal. HRW meldde dat de vrouw eind juli was verdwenen, waarna de autoriteiten haar lichaam, dat deels was gevild en dat was ontdaan van armen en hoofd, in september overhandigden aan haar nabestaanden.

,,Het lijkt er nu op dat Zaynab's familie het stoffelijk overschot dat aan hen is overhandigd onjuist heeft geïdentificeerd, door de zware verwondingen'', aldus HRW en Amnesty. De organisaties vinden het van het grootste belang dat de ware identiteit van de dode alsnog duidelijk wordt.