Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 6 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Perfecte schoonmaaktrucs voor echte ransballen

Metro en Zeeman riepen de afgelopen weken enkele studenten uit tot ‘ransbal’. Zij blinken uit in het niet schoonhouden van hun studentenwoning en om ze een handje te helpen werden zij getrakteerd op een wastas van de winkelketen vol schoonmaakspullen en –middelen.

Winnende tip

Ook werd op trucs gevraagd, de zogeheten schoonmaakhacks. De beste vijf – speciaal voor onze ransballen natuurlijk – zetten we op een rij. Ans van de Ven verdient daarbij de allerlaatste waszak.

1 Plakband

Ans van de Ven: „Wil je plakband of stickerresten verwijderen zonder verf los te trekken of etiketten van glas halen zonder te schuren? Smeer er pindakaas op. Laat het intrekken, liefst en hele dag en je verwijdert de stickers, het plakband en de etiket moeiteloos.”

2 Rode biet

Mandy van Kampen: „Soda is mijn truc bij de meest hardnekkige vlekken. Een rode bietenvlek in je witte broek? Los soda op in water en laat je broek er een nachtje in weken. Hetzelfde geldt voor vetvlekken. En soda is nog goedkoop ook!”

3 Wastafel

Gea Niezen: „Wastafels en kranen krijg je mooi schoon en glimmend met een beetje scheerschuim. Zeker als je het nawrijft met een zachte doek.”

4 Magnetron

Sofia Bakx: „Je vieze magnetron is heel eenvoudig schoon te maken. Ze er een bakje citroensap in, zet de magnetron op de hoogste stand en je staat versteld.”

5 Huis leeg

Charissa Angevaare: „Mijn beste schoonmaakhack is mijn man en kinderen het huis uit doen en even niet meer binnen laten. Dan blijft alles netjes en schoon, haha.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.