Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 16 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Favoriete trouwdatum dit jaar 16 september

Misschien verwachtte je door de drie zessen 06-06-16, maar nee: de favoriete datum om te trouwen is dit jaar 16-09-2016. Dat het niet het voor de hand liggende 16 juni is geworden, ligt aan het EK voetbal. Veel toekomstige bruiden en bruidegoms dachten op het moment van een trouwdatum plannen waarschijnlijk nog dat Oranje in Frankrijk zou meedoen.

Gemakkelijk onthouden

Dat heeft de Stijlvolle Trouwkaarten onderzocht. Dat er dit jaar veel voor 16 september is gekozen, heeft volgens de website twee redenen. De cijfers 16-09-2016 staat mooi op trouwkaarten en het valt op vrijdag, de favoriete trouwdag. Mensen die in het huwelijksbootje gaan stappen, stellen ook dat zij denken de datum gemakkelijk te kunnen onthouden.

De onderzoekers baseren zich op bezoekers van de website en statistieken van het CBS. Zij zagen ook dat er dit jaar in Zuid-Holland het vaakst wordt getrouwd (29 procent van alle huwelijken in ons land).

Favoriete trouwdatum dit jaar 16 september
Foto: Colourbox

Makkelijk te onthouden data en vrijdagen worden door toekomstige bruidsparen veel gekozen. Zo zijn bijvoorbeeld de vrijdag na Hemelvaartsdag of de vrijdag voor de zomervakantie erg gewild. Mooi voor hun gasten, die een dagje vrij kunnen nemen en zo een lang weekend hebben om – en geldt natuurlijk ook voor het bruidspaar – bij te komen van het feestgedruis.

Hogere leges

Na de vrijdag is zaterdag de populairste dag om te trouwen en dat terwijl veel gemeenten dan hogere leges vragen dan op een doordeweekse dag. Een huwelijk sluiten op maandag is gratis, maar dat is niet zo te merken. Er vinden zelfs meer trouwerijen op zondag dan op maandag plaats.

En volgend jaar? Op 7-7-17 breekt vast de trouwgekte weer uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.