ROTTERDAM (ANP) - Maandagmorgen gaan 19 vmbo-leerlingen van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam hun examens overdoen en maandagmiddag 32 vmbo-leerlingen. Het College voor Examens (CvE) verklaarde vorige week op die school de uitgelekte examens die op de middelbare school zijn gemaakt als ongeldig.

Het gaat in totaal om drie vakken die maandag over moeten. Welke dat zijn, wil rector Bart Renders van de school niet zeggen om op alle manieren uit te sluiten dat er wordt gefraudeerd. De drie vakken vinden over heel de dag plaats, ook tijdens de herexamens van andere vmbo-leerlingen in Nederland. Zij mogen geen contact met elkaar hebben.

Dinsdag moeten van de Ibn Ghaldounschool de havo en vwo-leerlingen twee vakken overdoen. Woensdag en vrijdag volgen nog andere examenvakken.

Afgelopen weekend werden verschillende leerlingen op de school door leerkrachten bijgestaan om vooral het examineren te oefenen. Zowel zaterdag als zondag kwamen daarvoor leerlingen naar school. In augustus volgen eventueel herexamens.