Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Stakingen en protesten na Jeruzalem-besluit Trump

Het besluit van president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël leidt tot woede in het Midden-Oosten. In verschillende landen zijn mensen vannacht de straat op gegaan om te protesteren tegen die erkenning.

Vrije dag

En ook donderdag zullen inwoners gaan protesteren, want Palestjinse religieuze en seculiere groeperingen hebben inwoners opgeroepen om donderdag het werk neer te leggen en de straat op te gaan.

Het Palestijnse ministerie voor onderwijs heeft donderdag tot vrije dag bestempeld. Leraren en studenten wordt opgedragen deel te nemen aan de protesten in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en in delen van Jeruzalem.

Veiligheidsraad

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt snel samen om te praten over het besluit van de Amerikaanse president. Volgens diplomaten hebben acht van de vijftien leden gevraagd om een bijeenkomst.

Israël beschouwt Jeruzalem van oudsher als zijn hoofdstad terwijl de Palestijnen Oost-Jeruzalem als hun hoofdstad zien. Trump kondigde verder aan de Amerikaanse ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.