Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Noord-Korea dreigt met aanval op Japan en Amerika

Noord-Korea heeft weer gedreigd nucleaire wapens te gebruiken tegen de Verenigde Staten en Japan. "Laten we het Amerikaanse vasteland reduceren tot as en duisternis." Het land reageerde daarmee op de nieuwe sancties die deze week zijn goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad.

Volle laag

Het comité dat gaat over de externe betrekkingen van Pyongyang riep onder meer op tot de ontbinding van de Veiligheidsraad. Dat internationale orgaan zou een hulpmiddel van het kwaad zijn en zijn samengesteld uit landen die op de loonlijst van aartsvijand VS staan.

Ook Japan kreeg in de via staatspersbureau KCNA verspreide verklaring de volle laag. "De vier eilanden van de archipel zouden tot zinken moeten worden gebracht met de kernbom van Juche", aldus het comité. Juche is de staatsideologie van Noord-Korea.

Honden

Pyongyang verwijdt Tokio nooit excuses te hebben aangeboden voor de misdaden tegen het volk van Noord-Korea; vermoedelijk een verwijzing naar de Japanse bezetting van Korea tussen 1910 en 1945. Een Japanse topfunctionaris noemde de dreigementen extreem provocatief’ en compleet onacceptabel.

Verder adresseerde Pyongyang dus een nieuw dreigement aan de VS. "Laten we onze wrok uiten door alle vergeldingsmiddelen te mobiliseren die tot dusver zijn voorbereid.”

Ook de Amerikaanse bondgenoot Zuid-Korea kreeg kritiek. De Zuid-Koreanen zijn verraders en honden van de Verenigde Staten, aldus het communistische buurland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.