Steven Musch
Steven Musch Nieuws 4 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw aanranding op festival, nu in Zweden

Er lijkt een soort vast patroon te ontstaan: aanrandingen op festivals. Vorige maand nog gebeurde het bij een muziekfestival in het Duitse Darmstadt, op Nieuwjaarsnacht gebeurde het in Keulen en nu voor de tweede keer in Zweden.

Opnieuw hebben tientallen meisjes aangifte gedaan van aanranding. De Zweedse politie heeft 27 meldingen gekregen van meisjes die afgelopen weekend het populaire gratis festival Putte i Parken in het Zweedse Karlstad bezochten.

Volgens de Zweedse nieuwssite Dagens Nyheter lijken de verklaringen van de meisjes sterk op elkaar. De meisjes, waarvan de jongste twaalf jaar oud is, zouden zijn omringd door een groep tienerjongens, vermoedelijk immigranten. Die betastten hun billen en borsten en probeerden de meisjes te zoenen.

‘Iemand kneep heel hard in mijn kont’

Alexandra Larsson zei tegen de Daily Mail dat het uit de hand liep bij een concert van dj John de Sohn. „Iemand kneep heel hard in mijn kont”, vertelt Lersson. „Ik draaide me om en zei tegen de groep jongens achter ons dat dit echt niet oké was, maar ik wist niet wie het had gedaan. Even later voelde ik hoe iemand zijn vingers tussen mijn benen wreef en mijn vagina aanraakte. Gelukkig had ik een spijkerbroek aan.”

Volgens de Zweedse politie zijn de verdachten minderjarige vluchtelingen. Dat beaamt ook Larsson.

Gårdagens Putte i Parken slutade inte precis som man hade hoppats på. Under kvällens spelning med artisten John de Sohn…

Posted by Alexandra Larsson on Saturday, July 2, 2016

Massale aanrandingen

In Keulen ging het op Nieuwjaarsnacht ook al mis. Er werden honderden aangiften gedaan, en de discussie barstte in alle hevigheid los, wat veel invloed had op het immigratiedebat. Niet veel later bleek dat er vorig jaar ook al aanrandingen op Zweedse festival We Are Sthlm waren geweest. De politie hield dat voorval stil.

Vorige maand deden opnieuw 26 vrouwen aangifte van aanranding in het Duitse Darmstadt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.