Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 23 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Held van Zaventem’ redt negen mensen na aanslag

‘De held van Zaventem’, zo wordt de Belgische Alphonse Youla genoemd. De 40-jarige bagagemedewerker hielp dinsdagmiddag negen mensen de luchthaven uit, na de zelfmoordaanslagen die aan veertien mensen het leven kostte.

Alphonse was bezig met het inpakken van tassen met folie, toen hij ineens iemand iets in het Arabisch hoorde roepen. „Ik weet niet wat het betekende, maar het was geen Allah Akbar”, vertelt hij aan De Standaard. Voor hij kon reageren, volgde er een enorme explosie, waarna het plafond naar beneden kwam.

Uitgang

Ondanks de schok wist Alphonse meteen wat hem te doen stond. Hij hielp mensen overeind of tilde ze naar de uitgang, waar ze veiliger zouden zijn. „Ik heb in totaal zes of zeven mensen weggedragen. Sommigen onder hen bewogen niet meer of misten een lichaamsdeel. Ik heb ook twee politieagenten geholpen die zwaar verminkte benen hadden.”

Held

Alphonse had ten tijde van het interview nog steeds bloed aan zijn handen, van de mensen die hij heeft gered. Zijn foto gaat het hele internet over en terecht, want deze man is een echte held!

https://twitter.com/GavinLeeBBC/status/712239961215524865

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.