Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 28 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw laat impact van MS zien met indringende video

Een vrouw met de zenuwziekte multiple sclerose heeft een video geüpload waarin is te zien wat de gevolgen van haar ziekte zijn. Kate Langwine-Cooke uit Wales hoopt dat ze met de indringende beelden meer begrip krijgt voor haar ziekte.

,,De minder ‘onzichtbare’ kant van MS. Deze aanval duurde 25 minuten”, schrijft de 30-jarige Kate bij de video, waarop is te zien hoe haar lichaam heftig begint te schokken, zelfs wanneer ze gaat liggen. Uiteindelijk schopt ze door haar ongecontroleerde schokken de camera weg.

The not so 'invisible' side to my MS, this lasted about 25 mins, obviously I didn't know the camera had fallen once my legs began to tremor too, these 'attacks' are brutal and are completely draining – I won't let it beat me though. Refuse to Lose!

Posted by Invisible illnesses: Kate Langwine-cooke on Saturday, January 23, 2016

Impact

De video laat zien welke impact de ziekte heeft op het dagelijks leven van een patiënt. ,,Het is verschrikkelijk, het idee dat de volgende beroerte ervoor kan zorgen dat ik nooit meer loop, dat ik in coma raak of dat ik sterf”, vertelt ze tegenover The Mirror.,,Het zou zomaar kunnen, ik ben wel eens gestopt met ademen.”

Strijd

Kate is vastbesloten de strijd tegen haar slopende ziekte nog lang niet op te geven, maar ook om anderen te laten zien wat MS betekent. Zo snappen mensen niet waarom Kate op een invalideplek mag parkeren, vertelt ze. Met het filmpje wil de jonge Britse begrip kweken voor de ziekte en voor de patiënten.

Multiple sclerose is een aandoening aan het centraal zenuwstelsel die resulteert in verlammingsverschijnselen door het hele lichaam. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 1000 mensen de ziekte, die vooralsnog ongeneeslijk is.

So, MS is kicking the cap out of me at the moment, I was ambulanced into resus semi comatosed on Wednesday night, I was…

Posted by Invisible illnesses: Kate Langwine-cooke on Saturday, January 23, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.