Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze sinterklaascadeaus vielen niet zo in de smaak

Het heerlijk avondje is weer voorbij. Sint en zijn Pieten duwden dinsdag 5 december weer heel wat cadeautjes door de schoorstenen, maar een hoop daarvan zijn inmiddels op Marktplaats beland.

Kleding, electronica, cd’s: er verschenen veel cadeaus op de advertentiewebsite. In die laatste categorie steeg het aantal advertenties met 28 procent, meldt Marktplaats. We wisten niet dat er nog zoveel mensen cd’s kopen, maar vooral cd’s met smartlappen en Nederlandstalige popmuziek worden veel aangeboden op de advertentiewebsite..

Lingerie en electronica

Ook wordt er veelvuldig kleding in de verkoop gegooid. Vooral lingerie, maar ook mutsen, sjaals en handschoenen behoorden tot sinterklaascadeautjes die niet aan de ontvanger besteed waren.

Verder willen mensen af van navigatiesystemen en auto-opladers voor smartphones. Bij Marktplaats mogen ze dan een stijging in advertenties zien, bij Bol.com merken ze nog niets van retourzendingen.

„Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar we zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen dan op andere dagen”, zegt een woordvoerder tegen ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.