Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 23 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verkoopster pakt oliebollen af van AD-tester

De jaarlijkse oliebollentester van het AD kan niet bij iedere oliebollenkraam op een warm onthaal rekenen. De Groningse Grietje Kooistra moest niks van de man hebben en graaide de zak met oliebollen uit de handen van de tester van het Algemeen Dagblad, meldt RTV Noord.

Kooistra trof de man woensdag. Toen ze doorkreeg dat het de oliebollentester van het AD was, ging ze naar zijn auto, tikte op het raam en pakte de zak met oliebollen af. Volgens Kooistra, die met een oliebollenkraam op het Overwinningsplein staat, had de man al tien oliebollen verzameld.

Telefoontjes

Waarom de bakster de zak heeft weggekaapt? ,,Hij schrijft de raarste dingen op, die niets met de oliebollen te maken hebben." Ze kwam erachter dat de journalist van het AD was vanwege telefoontjes van bakkende collega’s.

Volgens Kooistra is het geen probleem als haar oliebollen getest worden, maar bij het AD weet ze bij voorbaat al zeker dat haar oliebollen slecht beoordeeld gaan worden. ,,Tuurlijk! Volgens het AD kunnen alle oliebollenbakkers in het Noorden niet bakken. Er is nooit eentje goed uit de test gekomen."

Zelfs de oliebollenbakker die met een kraam op de Grote Markt staat krijgt geen goede beoordeling, terwijl de man volgens Kooistra ‘gewoon een goede oliebol’ bakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.