Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Sinterklaas best bekeken programma van zaterdag

Wie kent de grote Sint niet? Bijna iedereen in Nederland sluit de man met de cadeaus in zijn hart, zo blijkt. Met zijn intocht in Dokkum heeft de man met de baard ruim twee miljoen kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Ook vorig jaar, toen de Sint met zijn pieten aankwam in Maassluis, was de intocht met ruim 2 miljoen mensen het beste bekeken.

Twee miljoen

Er stemden in totaal 2.219.000 af op het programma op NPO3. Oh wat een jaar van RTL4 eindigde als tweede met 2.062.000 mensen, voor het NOS journaal van 20 uur (1.632.000). Het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur trok 827.000 kijkers.

Kameel

Een deel van Nederland zapte niet naar de landelijke zender maar naar lokale omroep AT5. Daar was een bijzondere intocht van Sinterklaas te zien. In Osdorp kwam hij namelijk niet binnen op een paard maar te kameel. De kameel kreeg de toepasselijke naam Kameligo mee voor de intocht., weet AT5.

Sinterklaas komt aan op kameel in Osdorp

Sinterklaas kwam in Osdorp niet aan op Amerigo, maar op Kameligo.. Lees meer -> http://www.at5.nl/artikelen/175417/sinterklaas-komt-aan-op-kameel-in-osdorp

Posted by AT5 on Saturday, November 18, 2017

„Hij heet in het echt Lisa maar voor ons Kameligo”, aldus een organisator tegen de omroep. Tijdens de optocht door de wijk werd er ook Arabische muziek gespeeld. „Een Marokkaanse intocht”, zegt een bewoner tegen de zender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.