Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Kunstwerk lichtfestival Glow Eindhoven vernield

Drie minderjarige jongens uit Eindhoven zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze een kunstwerk van het lichtfestival GLOW hebben vernield.

Medewerkers van het festival zagen op camerabeelden hoe de jongens over een hek klommen en vernielingen aanrichtten. Er werden twee objecten van de installatie Drijflanden, kleine eilandjes die gemaakt zijn door scholieren, kapot gemaakt.

Zo ziet de Drijflanden-installatie, gemaakt door schoolkinderen, eruit:

https://twitter.com/CultuurStation/status/928287712351793152

https://twitter.com/CultuurStation/status/904605896990437376

De medewerkers achtervolgden de jongens vanaf de Bleekstraat en konden ze staande houden op het Molenveld. Daar nam de politie het van hen over. Die heeft de jongens met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Al eerder raak

In de nacht van donderdag op vrijdag was Drijflanden ook al het doelwit van vandalen. Toen werden er drie objecten vernield. Daarnaast werd een aantal ophangbuizen met blacklight-lampen, waarmee de installatie werd verlicht, in het water gegooid.

Hierdoor ontstond er kortsluiting en viel de beveiligingscamera uit. Een woordvoerder van Glow liet weten dat dit op vrijdagochtend weer was gerepareerd.

Tijdens Glow, dit jaar van 11 t/m 18 november staat de hele stad Eindhoven in het teken van lichtkunst; door de hele stad zijn kunstwerken te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.