Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

AD wil een ‘sinterklaasbestand’

Even géén discussie over Zwarte Piet, oftwel een ‘sinterklaasbestand’. Daarvoor pleit het AD donderdag in de krant.

„Als we nu eens samen afspreken elkaar niet te bestoken vanaf het moment dat Sint voet op Nederlandse bodem zet tot de dag na zijn vertrek? Dat is het enige wat we vragen: een sinterklaasbestand", schrijft hoofdredacteur Hans Nijenhuis op de voorpagina.

Mark Rutte

Binnenin de krant zijn er BN’ers die zich uitspreken tegen de felle discussies tijdens de sinterklaastijd. Het AD zegt dat het niet veel tijd kostte om BN’ers te vinden die er ook zo over dachten. Zoals premier Mark Rutte: „We gunnen de kinderen allemaal de magie van 5 december. Je kunt in Nederland heel goed je mening laten horen zonder het feest voor de kinderen te verstoren of vernielingen aan andermans spullen aan te richten.”

Geen boodschap

Acteur Bram van der Vlugt, die jarenlang een belangrijke rol had bij de intocht van Sinterklaas, stoort zich ook aan de discussie. „Ik begrijp dat er elementen aan verandering toe zijn. Maar het is de manier waarop die wordt gevoerd. Onverzoenlijk, onaangenaam en soms zelfs gewelddadig. Dat is zo in strijd met alles wat het Sinterklaasfeest is."

AD wil een 'sinterklaasbestand'
Acteur Bram van der Vlugt. Foto: ANP.

Omroepbaas Jan Slagter vindt dat de kinderen de dupe zijn. „Kinderen hebben geen boodschap aan de discussie. Het begint nu wel erg uit de hand te lopen. Laten we feest vieren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.