Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 21 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Veel misbruik bij parkeerplekken voor gehandicapten

Altijd vervelend: ben je op een ontzettend drukke parkeerplaats, al vier rondjes gereden, en kun je nergens een plekje te vinden. Er is er slechts één, en die staat nog dichtbij de ingang ook: de gehandicapten parkeerplaats. Niet helemaal de bedoeling om je auto daar neer te zetten als je goed ter been bent, natuurlijk.

Toch wordt er in Amsterdam een grootschalig misbruik vermoed van parkeerplekken voor gehandicapten: zowel voor de parkeervergunning als de parkeerkaart.

Verdacht hoog aantal

De gemeente van Amsterdam gaat de parkeerregeling voor gehandicapten tegen het licht houden. Er is namelijk een hoog aantal aan parkeervergunningen aangevraagd, schrijft het Parool. Er maken momenteel 10.437 Amsterdammers gebruik van een parkeervergunning, en er zijn er nog eens 16.719 mensen van buiten de stad, die er ook een hebben aangevraagd.

Maar na een analyse van de beschikbare gegevens, blijkt dat veel parkeervergunninghouders voor bezoekers aan de stad, gewoon in Amsterdam wonen. Ook zijn er kentekens die niet matchen met de naam van een gehandicapt persoon, maar op de naam van een stichting of leasemaatschappij. Daarbij zijn er een groot aantal vergunningen vergeven aan taxichauffeurs of personen die al zijn overleden.

Vrees voor afschaffing

De gehandicapten zelf zijn bang dat hun eigen kaart door dit misbruik wordt afgeschaft. Er is in principe altijd uitgegaan van goed vertrouwen, maar dit moet uiteindelijk toch worden gehandhaafd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.