Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Baasje wil kat laten inslapen om ongewenst gedrag’

Baasjes van een kat in Sliedrecht willen hun huisdier laten inslapen, omdat het beestje volgens hen ‘ongewenst gedrag’ vertoonde. De dierenarts wilde hier een stokje voor steken en schakelt daarvoor het plaatselijke dierenasiel in.

„Meneer en mevrouw willen een gezonde kat in laten slapen vanwege ongewenst gedrag. De dierenarts heeft hier bezwaar tegen en stelt na overleg met ons voor dat Dierenasiel Sliedrecht de kat overneemt voor herplaatsing. Meneer wordt heel boos, en pakt de kat mee met de uitspraak dat hij hem zelf dan wel de nek omdraait”, legt medewerker Ginet Balistreri van Dierenasiel Sliedrecht uit in een bericht op Facebook. Ze zette dit bericht overigens na een tijdje op verborgen, vanwege het grote aantal reacties.

Goedenavond mensen. Ik heb mijn Facebookpost van gisteren even op verborgen gezet. De reacties stijgen de pan uit en zo…

Posted by Ginet Balistreri on Wednesday, August 9, 2017

Maar, licht Balistreri toe, of het beestje kerngezond is – wat in het originele bericht van het AD staat – daar kan ze niets over zeggen. Eerder zou de kat gezondheidsproblemen hebben gehad, maar of die er nog steeds zijn, dat is niet duidelijk.

Frustratie

Bij Basic Vets, de dierenarts van de kat, hebben ze geprobeerd de eigenaars op andere gedachten te brengen. Ook hopen ze dat het vooral om frustratie gaat en dat het beestje niet echt gevaar loopt. Maar nu blijkt dat de baasjes voor donderdag bij een andere dierenarts een afspraak hebben gemaakt.

„We gaan er van uit dat geen enkele dierenarts een gezond dier onnodig in laat slapen”, zegt Balistreri hierover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.