Noelia Romero Cabrera
Noelia Romero Cabrera Nieuws 6 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Blaftax: waar betaal je het meeste voor je hond?

Goed nieuws voor hondenliefhebbers in sommige gemeenten: dit jaar is het tarief voor de hondenbelasting opnieuw gedaald en in een aantal gemeenten hoef je helemaal geen belasting meer te betalen voor je viervoeter. Helaas is het niet overal feest: in Gorinchem ben je het meeste geld kwijt momenteel en in sommige gemeenten stijgen de tarieven. Dat meldt de website cijfernieuws.nl

140

In maar liefst 140 gemeenten hoef je dit jaar geen hondenbelasting te betalen. Er komen elk jaar gemeenten bij die de blaftax afschaffen, dit jaar zijn er acht bijgekomen, waaronder Diemen, Roosendaal en Papendrecht. In 2009 werd in 316 van de 441 gemeenten nog belasting geheven, nu is dat nog maar in 248 van de in totaal 388 gemeenten het geval.

1997

Andersom geldt het ook: in 1997 had Goes de hondenbelasting afgeschaft, dit jaar moeten hondeneigenaren daar geld neertellen voor hun viervoeter. Daardoor is Zeeland de enige provincie waar je overal hondenbelasting moet betalen. Drenthe heeft het daarentegen beter geregeld: daar betaal je alleen in één gemeente hondenbelasting.

124

Het meeste betaal je in Gorinchem: maar liefst 124 euro per jaar voor één hond, en 264 euro voor twee honden. Overigens is dat niet heel veel meer dan vorig jaar: toen was het 3 euro minder. Tien jaar geleden was het wel flink minder: toen hoefde je net geen 90 euro neer te leggen.

16

Koggenland is prima te doen voor hondenliefhebbers: je bent daar nog geen 20 euro kwijt voor een hond en 44 euro voor twee honden. De belasting daalde daar ook nog eens het sterkst van allemaal: je betaalt nu 66,4 procent minder dan in 2016.

Het goedkoopst ben je natuurlijk uit zónder hond. Wat dacht je van een kat?

Check hier de tarieven en wijzigingen in jouw woonplaats

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.