Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 27 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Mbo-uitblinker Lisanne: altijd net een stapje meer

Ze liep stage bij de politie in Scheveningen, maar kwam zelfs in haar vrije tijd naar het bureau om er te werken. Typisch Lisanne Fons uit Zoetermeer, die zich tot en met november 2017 Landelijke Uitblinker mbo mag noemen.

2500 euro

Op een gala in Ede was de titel voor de studente Handhaver Toezicht en Veiligheid (ID College) zeker. Opleidingen in het hele land hadden 42 mbo-studenten naar voren geschoven en Lisanne was al bij de genomineerden voor de top 10 gekomen. Ruim 40.000 stemmen later heeft zij de eer en 2500 euro binnen. Dat bedrag mag zij aan een opleiding besteden (’uit te geven aan persoonlijke ontwikkeling’).

„Als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het juist doen”, geeft doorzetter Lisanne aan. Ze regelde zelf haar stage bij de politie en wil na het ID College naar de politieacademie om motoragent te worden.

Ruggengraat samenleving

Het Uitblinkersgala, georganiseerd door de MBO Raad, is ’een jaarlijkse dag waarop talent in het zonnetje wordt gezet’. Het middelbaar beroepsonderwijs telt zo’n 500.000 studenten. „Die studenten vormen de toekomstige ruggengraat van de samenleving”, zei MBO Raadvoorzitter Ton Heerts vorige week nog in Metro. „Dit zijn de jongeren die een echt vak leren.”

Of Lisanne Fons dat vak motoragent straks uitoefent, zullen we zien. Maar uitblinker is ze in elk geval.

Mbo-uitblinker Lisanne: altijd net een stapje meer
Foto: MBO Raad

Meer uitblinkers

Onderneming: Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht is verkozen tot het beste leerbedrijf van het jaar.

‘Leraar’: Juwelenontwerper René van Tol uit Den Bosch draagt een jaar lang de titel beste praktijkopleider.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Ton Heerts van de MBO Raad/SBB en Michaël van Straalen van MKB Nederland, reikten de prijzen uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.