Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 10 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Juwelier in de val gelokt, zaak leeggeroofd

Een juwelier in Amstelveen is dinsdagavond in de val gelopen van overvallers, die de man hebben gegijzeld toen hij op weg naar huis was. De daders lieten de eigenaar terug naar huis rijden, en gingen er met een grote buit vandoor.

Dat schrijft De Telegraaf. De eigenaar van de juweliersketen Diamond Point, die voornamelijk in Bijenkorf zit, was dinsdag bij de groothandel in Amstelveen geweest. Hij had in de avond zijn zaak afgesloten, en reed op weg naar huis.

‘Lifter’ blijkt overvaller

Hij zag iemand langs de kant van de weg staan, die hem al zwaaiend aan probeerde te houden. De man wilde helpen, en stopte. Maar de nog onbekende man wilde niet zomaar een lift – hij bedreigde de juwelier met een wapen, en liet hem terugrijden naar zijn groothandel.

Daar stonden twee handlangers van de overvaller te wachten. Ze hielden de juwelier vast in de groothandel, en namen een grote buit mee. Wat ze precies hebben meegenomen, is nog niet duidelijk. De politie is een inventarisatie aan het maken van de geroofde juwelen.

‘Dit hakt erin’

De drie zijn er daarop vandoor gegaan in de auto van de eigenaar van de juwelierszaak. Die werd langs de A2 bij Abcoude onbeschadigd gevonden. Waarschijnlijk zijn de overvallers daar overgestapt in een andere auto. Mogelijk zijn de overvallers daarmee achter de gestolen auto aan gereden. Het vermoeden bestaat dat één van de overvallers een vrouw was.

De juwelier is inmiddels weer aan het werk, maar wil geen commentaar geven. „We vragen om rust. Wat hier is gebeurd, hakt erin”, laat een medewerker aan De Telegraaf weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.