Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Bijna identieke ongelukken in Brabantse Son

Je verzint het bijna niet, zo bizar is het ongeluk dat dinsdag in het Brabantse Son gebeurde. Een lichtgrijze Ford Focus reed per ongeluk een apotheek binnen. Dat is natuurlijk al apart, maar wat het nog vreemder maakt: begin dit jaar reed een lichtgrijze Ford Focus met bijna hetzelfde kenteken een ijssalon in het dorp binnen.

In beide gevallen zat een bejaarde achter het stuur, meldt Omroep Brabant. Gelukkig kan er ook nog een positieve overeenkomst worden gemeld: beide keren raakten de bestuurders niet gewond. Wel raakte de 91-jarige man die dinsdag de apotheek binnenreed zijn rijbewijs kwijt.

Betonblok

Hij stond dinsdagavond met zijn auto vast op een betonblok na een bocht genomen te hebben en probeerde eruit te komen. Door flink gas te geven, poogde hij weer los te komen, maar dat ging mis. De auto schoot vooruit en belandde in de apotheek. Gelukkig kwam hij er met de schrik vanaf. Binnenkort moet hij een rijvaardigheidstest doen om te kijken of hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

In de apotheek is het een flink zooitje. Journalist Sid van der Linden twittert dat de man een stelling met hoestdrank heeft geraakt, waardoor de hele vloer plakt.

Net goed

Van het ongeluk bij de apotheek zijn geen beelden. De eigenaar van de ijssalon die begin dit jaar geraakt werd, had zijn camera wel aanstaan. Dat ging overigens ook maar net goed: een medewerker zag de auto aankomen en kon net op tijd wegduiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.