Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 15 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Knokploeg verzamelt zich bij Aldi voor killerclown

Vrijdag ontstond er onrust in het Gelderse Putten door ‘KillerclownPuttenErmeloxx’. Deze grapjas kondigde op Instagram aan om 22.00 uur als horrorclown te zullen verschijnen bij de lokale supermarkt, waarna mensen uit de buurt via Whatsapp een knokploeg samenstelden.

Op het aangekondigde tijdstip stonden zeventig mensen de killerclown op te wachten. „Mensen stelden voor een knokploeg samen te stellen, wilden met hun honden een kijkje gaan nemen om de clown te pakken te nemen. Ook de politie werd gebeld. Die wuifde het eerst allemaal wat weg. Maar toen er om 22 uur een mannetje of zeventig op straat stond te wachten bij de Aldi, kwamen ze toch kijken”, aldus Luc Bakker van Buurtveilig Putten tegenover De Stentor.

Bakker vermoedt dat de clown wel aanwezig was, maar dan zonder zijn vermomming. Later op de avond plaatste hij namelijk een nieuw bericht op Instagram waarin hij zei dat het om een test ging. Hij heeft daarbij aangekondigd vanavond bij de skatebaan te zullen verschijnen. Of er opnieuw een knokploeg ter plaatse gaat is nog niet bekend.

De 14-jarige Luc uit Delft gaf een horrorclown een paar goede tikken (foto: ANP)

Heterdaad

In Roermond was het vrijdagavond einde oefening voor een horrorclown. De clown, die mensen de stuipen op het lijf jaagde bij het National Indië Monument, bleek een 17-jarige knul te zijn. Hij komt zelf uit de Limburgse plaats.

De clown sprong uit de berm om mensen te laten schrikken. Hij ging niet heel secuur te werk, want de politie betrapte hem op heterdaad. Hij heeft een nachtje gelogeerd op het politiebureau.

Nederland is in de ban van horrorclowns. De rage komt overwaaien vanuit Amerika en Australië. Mensen gaan met een ‘eng’ clownsmasker de straat op om mensen te laten schrikken. Soms doen ze dat zelfs met een mes of kettingzaag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.