Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 26 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Ransballen Leiden: lasagne ontploft in de oven

Vieze toiletbrillen, vuilnis opgestapeld tot aan het plafond…Herkenbaar beeld? Metro ging met ‘textielsuper’ Zeeman op zoek naar de meest ranzige studentenkamers en kwam onder andere uit bij enkele Leidse ransballen. Nouschka Verboon (19) uit Schiedam meldde hen aan en wint voor de studenten een schoonmaakpakket van Zeeman.

Op de bank

Zelf woont Nouschka bij haar ouders, maar als zij de universiteit op een laat tijdstip verlaat en weer vroeg moet beginnen, dan slaapt ze bij Esme, Emma, Daniëlle en Veerle op de bank. ,,Hun huis is op zich redelijk schoon hoor”, zegt Nouschka, ,,soms is de keuken wat vies. Maar één ding…”

Ransballen Leiden: lasagne ontploft in de oven
Nouschka Verboon.

Dat ene ding is de oven, die is er wat minder fraai aan toe. Nouschka: ,,Er is een keer lasagne in ontploft en er is toen niet schoongemaakt. Alles is aangekoekt en het rooster is smerig.” Nu een wastas van Zeeman in aantocht is, moet dat de oplossing zijn. De Schiedamse ziet de bui echter hangen: ,,Ik zal het wel moeten doen, maar ach, dat moet dan maar hè.”

Als ze zelf op kamers gaat wordt het vast niet veel beter, kondigt ze al aan. Lachend: ,,Je stelt dan dingen uit toch? Elke student doet de dingen morgen.”

Ransballen Leiden: lasagne ontploft in de oven
De Zeemanwastas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.