Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Politie voorkomt massale vechtpartij Tilburg

De politie heeft zondagavond een massale vechtpartij in Tilburg-Noord weten te voorkomen. Rond negen uur zou een massale vechtpartij plaatsvinden rond een park aan de Stokhasseltlaan. De vechtpartij werd op social media aangekondigd.

Ruzie tussen rappers Para Soma en Boef

De knokpartij zou zijn voortgekomen uit een ruzie tussen de rappers Para Soma en Boef. Laatstgenoemde is door de politie aangehouden. De twee rappers daagden elkaar al een tijdje uit op social media. Zondagavond zocht de ene de ander op bij diens huis.

De politie rukte massaal uit toen het om 21:00 uur de melding kreeg van inwoners dat ze ruim honderd mensen met stokken door de straat zagen lopen. Mogelijk waren dat fans van de rappers. Niet alleen de politie van Tilburg, maar ook die van andere districten werden opgeroepen. Zo waren er agenten van de eenheid Breda, Oost-Brabant en de Landelijke Eenheid. Een helikopter werd ingezet om de situatie in de gaten te houden vanuit de lucht.

Knokpartij voorkomen

Toen de politie in grote getale arriveerde, kozen de meeste jongeren eieren voor hun geld. Rond 23:00 uur was alles weer rustig.

De twee rappers claimden allebei de overwinning via een video op YouTube. Zondagavond werd rapper Boef door de politie aangehouden. Hij wordt verhoord.

https://www.youtube.com/watch?v=66K5JebrBxM

https://www.youtube.com/watch?v=ukKGv9kHHT8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.