Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 4 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo komt uniek olifantje Beekse Bergen ter wereld

Het is een meisje en we noemen haar Madiba. Dat maakte safaripark Beekse Bergen woensdag bekend over het in de nacht geboren olifantje. Een bijzondere geboorte, omdat in de Benelux niet eerder en Afrikaanse olifant ter wereld kwam.

Geboortebeelden!

Het kalf werd om 02.13 uur geboren. Hier zie je de beelden van de geboorte, die na 680 dagen gebeurde (een record in olifantenland).

Vernoemd naar Mandela

Madiba verwijst naar de traditionele stamnaam van Nelson Mandela, die ook als bijnaam werd gebruikt voor de eerste gekleurde president van Zuid-Afrika. Parkmanager Niels de Wildt: „De naam is een teken van beleefdheid en daarom geschikt voor een respectabel dier als een olifant. Wij zijn heel trots dat het eerste olifantje dat op ons park geboren is deze naam mag dragen.”

Olifantje Beekse Bergen
De kleine drinkt. / Safaripark Beekse Bergen | Libéma

Wanneer kijken?

Madiba en moeder Punda verblijven woensdag voorlopig nog in een groepsstal. De deuren daarvan blijven voor bezoekers gesloten. Als het goed blijft gaan, mogen jaarkaarthouders van het safaripark in Hilvarenbeek aan het einde van de dag en het begin van de donderdag het olifantenduo zien. Dit is dan buiten de normale openingstijden om. Naar verwachting is Madiba op Bevrijdingsdag vanaf 10.00 uur door elke parkbezoeker te bewonderen.

Nog meer beelden van Madiba, van na de geboorte:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.