Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 4 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Uniek olifantje geboren in Beekse Bergen

„Het duurde even, maar het was het wachten waard.” Zo kondigde safaripark Beekse Bergen woensdagmorgen een unieke geboorte aan, de eerste Afrikaanse olifant die in de Benelux ter wereld kwam.

Recorddracht

Olifant Punda beviel midden in de nacht na een recorddracht van 680 dagen. Dat aantal is de langste geregistreerde dracht van een levensvatbaar olifantje ooit. De kleine gaf direct een teken van leven en stond snel op z’n poten. Het geslacht en de naam van het kalf waren woensdagmorgen nog niet bekend.

Olifant Beekse Bergen
Moeder Punda (rechts).

Het park in Hilvarenbeek verwelkomde niet eerder een babyolifant. Parkmanager Niels de Wildt verwacht dan ook veel belangstelling. „Aangezien het meivakantie is, kunnen bezoekers de kleine olifant al snel komen bekijken. Uiteraard wel op het moment dat moeder en kind er klaar voor zijn.” Waarschijnlijk is dat op Bevrijdingsdag.

Punda en haar jong verblijven woensdag in een groepsstal. Bezoekers van Beekse Bergen kunnen de olifanten nog even niet zien. De 23-jarige Punda raakte in de zomer van 2014 drachtig in de dierentuin van de Duitse stad Wuppertal. Vorig jaar maart kwam ze met haar drie kinderen naar Beekse Bergen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.