Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Limburgse bakker gaat viraal met frikandellenvlaai

Als we denken aan Limburg, denken we natuurlijk ook meteen aan vlaaien. Kers, abrikoos, aardbei, de smaken kenen we allemaal. Maar sinds vandaag kunnen we ook denken aan een vlaai gemaakt van frikandellen.

Dat allemaal dankzij de Limburgse bakkerij Engels uit Grubbenvorst. Op Facebook plaatsen zij een foto van de eerste taart met frikandellen. „Je zult maar jarig zijn en liefhebber zijn van frikandellen. Dan krijg toch gewoon een frikandellen vlaai. Gevuld met curry en stukjes frikandellen. Naar eigen inzicht af te werken met uien en mayonaise”, zo schrijft de bakker.

Assortiment

De taart bestaat uit frikandellen, curry, en de het deeg van een originele vlaai. „We wilden onze kennis op een originele manier verrassen met zijn verjaardag”, zegt Esther Engels van de bakkerij tegen L1. „En omdat hij gek is op frikandellen, was de keus snel gemaakt.”

https://www.facebook.com/&/posts/1621260928191721

Het idee is een beetje wennen misschien, toch ging de foto van de taart vliegensvlug het internet over en kreeg de bakker veel positieve reacties. Meer dan 6000 mensen lieten een reactie achter. Bakkerij Engels zegt de vlaai in het assortiment op te nemen wanneer er meer vraag naar komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.