Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Kinderopvangtoeslag gaat mogelijk omhoog’

Goed nieuws voor alle ouders met jonge kinderen. De kinderopvangtoeslag gaat volgend jaar mogelijk flink omhoog, meldt RTL Nieuws.

Kinderopvang is voor veel ouders een torenhoge kostenpost en vaak gaat een groot gedeelte van het salaris op aan de opvang van de kids. Gelukkig komt de overheid ons tegemoet, want naar verluidt gaan alle ouders er volgend jaar op vooruit.

Ter Illustratie: Kinderopvang. Foto: ANP

Alle ouders gaan er op vooruit

Zowel alleenstaande ouders met een minimumloon als ouders met veel geld zullen een extra geld krijgen. Zo zal een gezin met een gezamenlijk inkomen van 50.000 euro en kinderen op de dagopvang er 179 euro op vooruit gaan. Als de kinderen naar de buitenschoolse opvang gaan, dan kan dat een voordeel van 359 euro opleveren. Een gezin met inkomen van 120.000 euro met kinderen op de dagopvang krijgen er 944 euro bij. Zitten de kinderen op de buitenschoolse opvang dan is dat bedrag 668. Vrijdag 27 mei worden de plannen officieel besproken door de ministerraad.

Nederland heeft vergeleken met andere Noord-Europese landen als Zweden, Denemarken en Duitsland erg hoge kosten voor de kinderopvang. De hoge kosten voor kinderopvang zijn al een aantal jaar een probleem in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.