Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

In Haarlem is op straat parkeren straks het duurst

Als het aan de bestuurders van Haarlem ligt krijgt de stad een van de, of misschien wel het hoogste parkeertarief van Europa. Met 6,50 per uur buiten het centrum haalt de Noord-Hollandse hoofdstad in een klap Amsterdam in als duurste stad om op straat te parkeren van Nederland.

Haarlem wil het hoge tarief na 18.00 uur invoeren in de woongebieden aan de randen van het centrum waar straks betaald parkeren gaat gelden. Het betekent een ruime verdubbeling van het huidige dagtarief van 2,75 euro. Doel is om buitenstaanders die willen parkeren te weren zodat bewoners een parkeerplekje hebben. „Iedereen moet gaan denken: belachelijk, daar ga ik niet staan”, zegt een gemeentewoordvoerder. „We willen dat bezoekers van de binnenstad ook daar gaan parkeren en niet in de woonwijk daarachter. Parkeren in het centrum en in een garage is daarom straks goedkoper.”

Duurste

Tot nu toe voert Amsterdam de Nederlandse lijst aan met het duurste parkeertarief van 5 euro. Op Europees niveau duldt Amsterdam volgens de laatste cijfers alleen Londen nog boven zich. Maar wil je een hele dag parkeren dan staat Amsterdam wel op de eerste plaats.

Verhoging

Zover gaat het in Haarlem niet komen, mocht het parkeerplan worden aangenomen. Wel wil het bestuur alle tarieven laten stijgen. Overdag parkeren in de buitenwijken kost nu 2,75 euro en wordt 3,25 euro (tot 18 uur) en parkeren in de binnenstad wordt verhoogd van 4,10 naar 4,50 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.