Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 4 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Prins Bernhard jr. bezit 102 huizen in Amsterdam’

Veel mensen in Nederland zijn op zoek naar een optrekje in onze hoofdstad. Misschien een idee om te proberen om bevriend te worden met Prins Bernhard jr. (47)? De prins bezit volgens Het Parool namelijk maar liefst 102 panden in onze hoofdstad.

Het Parool publiceerde zaterdag een lijst van mensen die meer dan honderd panden in Amsterdam bezitten. Prins Bernhard is daar – met 102 huizen – dus één van, blijkt uit kadastergegevens. De prins werd in het verleden rijk met onder andere software- en internetbedrijven en kwam vorig jaar in opspraak als vastgoedhandelaar omdat hij toen de huur van een snackbar opzei.

Reinout Oerlemans

Het opkopen van panden in de hoofdstad door rijke familie en vastgoedhandelaren is volgens velen een zorgelijk fenomeen. De prijzen van huizen worden namelijk steeds hoger, terwijl ‘normale’ Nederlanders die op zoek zijn naar een huis in Amsterdam niet meer in staat zijn om een betaalbaar huis te vinden.

Ook Reinout Oerlemans en de familie Rappange (die bekend staan als makelaars) hebben meer dan honderd Amsterdamse huizen in bezit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.