Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 17 okt 2017
Leestijd: 5 minuten

5 x ADE: Berlijnse afterhours tot gratis Hangover

Daar gaan we weer…

En de kleur is: zwartgeel/geelzwart

Nog een nachtje slapen en er wordt door vele Amsterdammers en partyliefhebbers uit alle windstreken vijf nachten lang bijna niét geslapen! Het is weer de tijd van het jaar waarin zo’n beetje de hele stad zwartgeel kleurt en ruim 300.000 liefhebbers van feest naar after naar festival naar event hoppen. Voor de 22e keer barst Amsterdam Dance Event los en van kledingwinkel tot nachtclub en de voor de gelegenheid in het geel gehulde A’DAM Toren: alles ademt de drie bekende letters uit. Tip voor de haters: boek een lang weekend Waddeneiland, want al zou je willen, aan ADE ontkom je gewoon niet. Metro geeft tips voor feesten die (nog) niet zijn uitverkocht.

Woensdag

Dag 1

Drinken en dansen in Bar Feijoa / Instagram Feijoaamsterdam

SoHaSo

Je kunt je eerste ADE-dag beginnen heel relaxed beginnen in Bar Feijoa, waar hun jaarlijkse SoHASo event is, een soort VrijMiBo, maar dan ADE-style. Tijdens Something Happening Somewhere nip je aan een biertje of Moscow Mule en dans je van 18:00 – 01:00 uur op onder anderen Nuno Dos Santos en Jennifer Cardini.

Konstrukt

Konstrukt-oprichter Loy Bastiaens is van alle markten thuis!

Voor elektronische muziekliefhebbers die zich graag laten verrassen, is Konstrukt in OT301 een must-go. ,,Er is een overkill aan dancefeesten te vinden tijden ADE”, vertelt Konstrukt oprichter Loy Bastiaens, ,,maar iedereen die open staat voor nieuwe geluiden, mag zeker onze woensdag niet missen. Dit is de avond om je te laten verrassen en inspireren.” Op deze editie wordt verder gekeken dan het ‘gevestigde 4×4 stramien’ van house en techno. Zo is er live-act Sendai, ,,twee artiesten die erom bekend staan alle grenzen op te zoeken binnen het spectrum van elektronische muziek.”

Donderdag

Dag 2

In de Scheepsbouwloods is het altijd feest (als er een feest is)

DGTL in Scheepsbouwloods

Op donderdagavond en -nacht transformeert de gerenoveerde Scheepsbouwloods weer tot het techno- en (deep)house paradijs van DGTL, de eventorganisatie die op deze plek ook altijd het allereerste festival van het jaar organiseert en onlangs nog haar debuut beleefde in Tel Aviv. De Scheepsbouwloods op de NDSM is de plek bij uitstek om op de tweede ADE-nacht te deinen op de beste baslijnen van dj-grootheden als Âme, die dit feest als vaste prik in zijn overvolle draaiagenda heeft staan, en Nina Kraviz, volgens velen niet alleen de beste vrouwelijke dj, maar ook de mooiste, en mee te varen op de aanstekelijke klanken van De Sluwe Vos en Modeselektor. Onder anderen. Dompel je donderdagnacht onder in de loods waarin alles net zo lekker rauw klinkt als dat het eruitziet.

Vrijdag

Dag 3

Maceo in Muziekgebouw aan ‘t IJ

Muziekgebouw aan het IJ

Het ene jaar is er de Cello Biennale die klassiek liefhebbers trekt, het andere jaar haalt Audio Obscura de beste dj’s van stal tijdens ADE en weten vele elektronische muziekliefhebbers deze mooie locatie te vinden. Dit jaar geen celloclimax, wel vele baslijnhoogtepunten van de Amerikaanse dj Maceo Plex, die na de vorige keer (2015) op zijn Facebook postte dat dit de meest bijzondere plek was waar hij ooit had gedraaid. ,,het is ook gewoon een heel toffe locatie”, licht programmeur Naut Donders toe. Dankzij de architectuur, het uitzicht over het IJ, de vele trappen, ,,maar je moet de speciale lading van die avond eigenlijk gewoon zelf voelen.” Vier stages, 16 artiesten en op de vraag of het wel echt los kan gaan op de locatie waar doorgaans voornamelijk cello’s en piano’s klinken? Jazeker, ,,iedereen heeft er altijd zin in en de akoestiek is hier echt top!”

Here is a preview of our upcoming Mosaic by Maceo at Muziekgebouw for the Amsterdam Dance Event on October, 20th. Excited to host this amazing line-up at this special location for all of you.Can't wait!http://audio-obscura.com/mosaic-by-maceo-ade

Posted by Maceo Plex on Monday, October 2, 2017

Zaterdag

Dag 4

Berlijnse afterhours in Oosterbar

Ook 's ochtends een feestje! Facebook Oosterbar

Voor de een een lekker begin van de dag, voor de ander een heerlijk vervolg van de nacht. In Oosterbar, een knusse intieme setting in Oost, draaien van 7:00-18:00 uur de dj’s van het Berlijnse platenlabel Libertine Records dat tijdens deze ‘steamy afterhours’ garant staat voor ‘some heavy basement action’.

Voorproefje Club Jack in Bijlmerbajes

Zin om te dansen in de oude Bijlmerbajes? Dat kan ’s middags en ’s avonds tijdens de showcase van Club Jack, de nieuwe ‘LHTBI-friendly’ nachtclub die over een paar maanden in Zuidoost (maar niet in de oude bajes) wordt geopend. Zaterdagmiddag en -avond geven ze alvast een smakelijk voorproefje met dj’s als Shinedoe en Esther Duijn die acte de presence komen geven. Club JACK (en deze showcase) wordt er eentje waar het draait om ‘zelfexpressie, vrijheid, mysterie en het niet vastzitten in een vaste vorm’. Een mooie paradox in de oude bajes die in 2018 wordt gesloopt en het is de laatste kans om de voetjes van de vloer te doen op de plek waar ooit Holleeder vastzat, al zal hij er waarschijnlijk weinig hebben gedanst van vreugde.

Zondag

Dag 5

Gratis ADE Hangover

Het In To The Woods sfeertje ook met ADE Hangover / Niels de Vries

Alle brakke takken en doorhalers en hangoverpeople kunnen tijdens ADE Hangover op de NDSM nog lekker even door en/of bijkomen. Het festival is overdag en gratis en de initiatiefnemers (In To the Woods, Noorderlicht, ADE en Stichting NFSM-werf) willen met dit festival iets teruggeven aan de stad. ,,ADE Hangover wordt de plek om bij te komen van het lange weekend en om Amsterdam Dance Event af te sluiten op de luie zondag”, licht Demian de Rooij, directeur Stichting NDSM- werf, toe. Waar dj’s de nachten ervoor flink hebben huisgehouden in clubs in de stad, wordt op ADE Hangover gechilld met ‘fijne keukentafelsessies’ en livebands. Eindelijk honger gekregen na al die nachten gevuld met feest? Mobiele keukens schotelen de beste anti-katerrecepten voor en met (lokale) speciaalbieren en wijnen proost jij met je vrienden of je ADE-scharrel op hopelijk geslaagde dagen en nachten en gewoon alvast op volgend jaar!

| HOT TUBS | Take your favorite beer, sit back and chill out in one of the hot tubs. Warm yourself up and take that jump with your ADE buddy!

Posted by ADE Hangover on Monday, October 16, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.