Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Binnenland 22 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Amsterdamse bloemenkraam moet na jaren dicht

Op Facebook verscheen woensdagmiddag een schrijnend bericht. De bloemenkraam onder de Amsterdamse Westertoren moet haar deuren voorgoed sluiten. Na zestien jaar is het einde verhaal voor Jolanda.

De timing kan haast niet slechter: Jolanda zit vanaf kerst zonder werk. De gemeente weigert volgens het bericht om de vergunning van haar overleden buurman aan haar over te dragen. Dat terwijl Jolanda de kraam al zestien jaar runt. Tot overmaat ramp zijn dit haar enige inkomsten sinds haar man is overleden.
Een smeekbede aan de gemeente werd helaas niet verhoord: ze wilde graag nog negen jaar door, tot haar pensioen. Jolanda komt nu in de bijstand terecht.

Petitie

Gelukkig zijn er al heel wat mensen die aan Jolanda gedacht hebben en er is een petitie opgezet. De oproep van Rachel Rikkers op Facebook heeft inmiddels al voor flink wat reuring gezorgd. Waar er een kleine 24 uur geleden nog maar 20 handtekeningen waren, zijn er op het moment van schrijven al bijna 4500 binnen. Zo hopen de mensen de gemeente Amsterdam te kunnen overtuigen dat de bloemenkraam toch écht nog even kan blijven.

Ik ben onthutst. De lieve dame van het bloemenkraampje onder de Westertoren zit vanaf Kerst zonder werk omdat de…

Posted by Rachel Rikkers on Wednesday, December 21, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.