Vera Mann in musicalversie filmhit Yentl

9 april 2013 om 19:10 door © 2013 ANP
Vera Mann in musicalversie filmhit Yentl

AMSTERDAM (ANP) - Musicalactrice Vera Mann staat dit najaar op de bühne in de eerste musicalversie van de jaren 80-filmhit Yentl. Mann kruipt in de huid van hoofdrolspeelster Barbara Streisand. De 'one woman musical' beleeft zijn wereldpremière in de Haarlemse Stadsschouwburg. Dat maakte producent Blue Sky Theaterproducties dinsdag bekend.

De eerste voorstelling is op 10 oktober, het stuk zal daarna in zestig andere Nederlandse theaters te zien zijn. Voor Mann is dit haar tweede solovoorstelling. Ze ziet Barbara Streisand als een belangrijke inspiratie. ,,Heel bijzonder dat ik in mijn 50-jarige kroonjaar één van haar beroemdste rollen mag vertolken. Het lijkt erop dat de cirkel rond is'', verklaarde de actrice.

De voorstelling vertelt het verhaal over de jonge Joodse vrouw Yentl die na de dood van haar vader wil gaan studeren aan een school waar joodse priesters worden opgeleid. Omdat dit als vrouw niet is toegestaan, vermomt zij zich als man.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!